Redford heeft, tot zijn grote verdriet, zijn baas verloren. Ik zoek een nieuw baasje voor hem met ervaring.

Klik op de foto om te vergroten!

Lieve Cobbervrienden,

Vorige week bereikte mij het droevige bericht, dat een goede vriend van mij: een huisarts, bijen-imker en een echte hondenvriend, is overleden. We hadden het regelmatig over zijn fokprogramma om de bijenpopulatie in stand te houden, waarin hij zo gedreven was. Een geweldig interessante man en volgens zijn patiënten een zeer betrokken huisarts.

Zijn vrouw, die reuma heeft, kan de zorg voor Redford (de hond die hier 8 jaar geleden werd geboren) niet overnemen. Redford was namelijk juist zijn lust en leven, hij kon dat alleen.

Nu heb ik al meerdere kanalen uit mijn bestand benaderd, maar ik wil ook via deze weg mensen de kans geven om te reageren.

Redford was al zijn hele leven (8 jaar lang inmiddels) trouwe vriend van zijn overleden baasje. Hij is een grote reu met zwart pigment, een broer van onze Engel. Zijn rode kleur is door de jaren heen teruggelopen naar karamelkleurig. Hij heeft met Engel in de werpbox gezeten. Een ontzettend grappige pup was het die gek was op de afwasmachine en op de lange haren van mijn dochter.

Hij is nu 8 jaar, vitaal en heeft een liefdevolle, leidende hand met hondenkennis nodig. Dit laatste omdat hij door de jaren heen eigenzinnig is geworden van karakter. Maar goed, hij had dan ook een eigenzinnige baas met een uitgesproken mening. Zo is Redford ook geworden. Zijn baas vond dat leuk en wist natuurlijk hoe hij daar mee om moest gaan. Een nieuwe baas zal dat moeten leren of moeten herkennen.

Vervolgens is het zo, dat Redford door ziekte van zijn baas in een pension heeft moeten verblijven. Het achterliggende idee van zijn vrouw was (destijds) dat de baas weer beter zou worden en dan weer zelf voor Redford kon zorgen. Maar, de baas werd niet beter en overleed.

Ik zoek daarom iemand met hondenkennis en ervaring die niet over uiterlijk en grootte (enzo) begint, want Redford zit in zak en as op dit moment en is op de einzelgange tour gegaan. Hij heeft zich teruggetrokken van de mens sinds hij in het pension verblijft.

Ik heb sinds gisteren contact met het dierenpension gehad en heb hun volledige medewerking. Zij helpen mij met mijn plan Redford weer klaar te stomen voor herplaatsing.

Ik zoek iemand die op de eerste plaats mee wil helpen deze hond een paar mooie laatste jaren te geven en lekker met Redford wil gaan trainen, zodat hij zijn vertrouwen in de mens weer terug krijgt. Hij snakt naar trouwe liefde en aandacht. Even terug dus naar de basis voor Redford om een nieuwe band te kunnen leggen met zijn nieuwe baas.

Tis natuurlijk een mooie hond, maar daar gaat het nu even niet om. Hij gaat door verdriet heen en heeft een warm hart nodig die dat kan begrijpen. Het gaat nu dus even niet om uzelf en wat u zou willen, maar om deze hond en waaraan deze hond nu echt behoefte heeft. U bent diegene die hem verder wil helpen. Die mensen, echt alleen die mensen, zou ik graag spreken over de toekomst van Redford.

Redford wordt natuurlijk gratis geplaatst als er een klik is, met papieren, paspoort en officiele stamboom.

U kunt mij berichten via de contactpagina. Laat uw telefoonnummer achter en ik bel.

Groet,

Pauline