Pupprijs, werkwijze en begeleiding

Wat kost een Australian Cobberdog-pup bij ons?

Honden zijn algemeen gezien best duur geworden, tenminste als men een hond via een betrouwbare professional wil kopen. Dat is eigenlijk ook logisch als je bedenkt hoeveel tijd en geld er zit in het realiseren van gezonde honden. 

Een gezonde hond komt met een clear DNA profiel. Die vindt je over het algemeen niet op marktplaats, maar alleen bij vakbekwame professionals. 

De prijs van een zuivere Australian Cobberdog pup die niet als ouderdier zal worden ingezet, is bij mij € 3000 Exclusief BTW. Per pup dragen wij € 630 BTW af. Zonder BTW kost een pup dus € 3000.

De prijs van pups die naar het buitenland vertrekken:

Wanneer een pup tot 16 weken blijft, omdat pup naar het buitenland vertrekt, dan blijft een pup dus 2 maanden langer bij ons. Daar komt veel bij kijken, waardoor de pup die naar het buitenland vetrekt duurder is i.v.m. de te maken kosten die per pup steeds nader worden begroot:

 1. 3 extra vaccins, waaronder rabies.
 2. Extra ontworming.
 3. Training totaan het einde van de tweede socialisatieperiode.
 4. Extra input.
 5. Prijs € 350   
Prijs ouderdieren of ook wel fokhonden genoemd:

Ouderdieren waarmee voortgeplant mag worden hebben een heel andere waarde, maar die is alleen van toepassing voor professionals die dit ras voortzetten.

Wijzigingen m.b.t. de pupovereenkomst!

Na 15 jaar fokkerservaring, heb ik een ander inzicht gekregen m.b.t. het plaatsen van een pup met een koopcontract. Ik heb die inzichten inmiddels toegepast bij de gezinnen waar de pups uit mijn nestje 2021 zijn geplaatst. Dat is voor alle partijen heel goed verlopen. Het heeft mij en de nieuwe pupbaasjes veel vertrouwen en zekerheid gegeven. De basis voor gezond opgroeiende pups is daarmee nog beter gelegd en in beeld gebracht.

Wat is er veranderd?

Als fokker wil je een bepaalde bloedlijn van een ras voortzetten. Uit een nest selecteer je slechts de fokprospects voor jezelf en worden de overige dieren verkocht. Dat laatste doe ik tegewoordig anders.

De gezinnen die in aanmerking komen voor een pup, kopen de pup vanaf heden niet meer direct als voor de wet zijnde een product, maar betalen een borg van de hoogte van de pupprijs voor de periode van een half jaar. Als alles goed verloopt en de pups zoals verwacht in goede handen blijken te zijn, worden de intentieverklaringen omgezet in koopcontracten.

Zodra de intentieverklaring is overgegaan in de koopovereenkomst ontvangen de baasjes de  alle documentatie van de ouderdieren in een mapje. Deze informatie kan ten aller tijden worden ingezien. De paspoorten hebben zij natuurlijk wel direct gekregen voor eventuele dierenartsbezoeken, maar ook i.v.m. reizen buiten Nederland.

Zo werkt het:

Als u goed heeft nagedacht over de aanschaf van een Australian Cobberdog-pup van Morrowland kunt u zich aanmelden voor een nest wat in de planning staat.

Wij geven ook een keer per jaar, vaak tijdens een seizoenswandeling, mensen de gelegenheid om ons, onze honden en honden eigenaren te leren kennen. Dit geeft u tevens de gelegenheid om te bezien of u allergisch reageert op een Australian Cobberdog en of u het u een mooie, lieve hond lijkt.

Als u zich heeft aangemeld voor een pup, bel ik u eerst voor een kennismakingsgesprek. Daarna krijgt u een inschrijfformulier van mij toegestuurd. Deze vult u in en stuurt u naar mij terug.  Alle wachtenden op een pup uit een aangekondigd nestje houd ik vervolgens op de hoogte van de ontwikkelingen m.b.t. de paring, bevalling, nestinspecties, ontwikkelingen van de pups etc. in de nest – appgroepen. kunt u aan mij alles vragen over al hetgeen u wilt weten.

Als ik u niet kan helpen aan een pup, omdat er bijvoorbeeld te weinig pups zijn geboren, krijgt u per ommegaande uw aanbetaling terug. Heel soms komt het voor dat ik tijdens de wachtperiode toch ondervind dat bepaalde mensen eigenlijk helemaal geen tijd hebben voor een hond of niet goed weten waar zij aan beginnen. Ik behoud mij dan het recht voor het inschrijfgeld terug te storten en in het belang van mens en dier geen pup te plaatsten. U mag zich natuurlijk ook bedenken. Misschien past het allemaal toch niet zoals u had gepland, een baanwisseling, een onverwachte uitgave, zijn allemaal factoren om misschien toch voor een ander nest te gaan, of er helemaal vanaf te zien.

Begeleiding

Dan is het eindelijk zover! Pup mag mee naar huis en wij nemen afscheid van de pups en hun nieuwe baasjes. Daar komt nogal wat bij kijken en natuurlijk heeft u vragen. U krijgt van ons daarom allerlei informatie mee. Indien nodig en bij twijfel, overleg ik plaatsing en match met een gedragsdeskundige. Puppy matching doen wij sowieso bij puppen die geplaatst worden als therapie-, hulphond. Bij ons volgende nestje gaan wij dit ook doen als pup geplaatst wordt bij gezinnen met kinderen met gedrags-, en achterstandsproblemen of gezinnen met meerdere kleine, opgroeiende kinderen. Daar plaatsen we liever een dappere en zelfverzekerde pup die goed tegen de gezinsdrukte kan.

Wij hopen u vertrouwd te maken met de opvoeding en training van uw pup en maken (weloverwogen) de match tussen pup en gezin. In mijn boek over de Australian Cobberdog kunt u uiteraard alle informatie vinden die u wilt weten.  Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk ondersteunende tips and trics mee te geven via de nest app.

Onderwerpen die o.a. worden behandeld:
 • Socialisatie
 • Mensen (baby`s in de kinderstoel, spelende kleuters, invalide mensen)
 • Dieren (socialiseren)
 • Verzorging
 • Gewenning, eet-, en slaappatroon de eerste twee weken thuis
 • Spelen
 • Alleen zijn
 • Zindelijkheid
 • Honden en kinderen
 • Voeding
Heeft u nog vragen? Mail mij dan even via het contactformulier.