Mijn verhaal
Hartelijk welkom!
Wat leuk dat u mijn website bezoekt!
In ben Pauline. Honden zijn mijn hobby en mijn passie. Om volgens de regels met honden te kunnen samenwerken, ben ik geregistreerd bij de RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland) als erkend en professioneel hondenkenner voor het bedrijfsmatig werken en kleinschalig houden van dieren. Als breeder-member ben ik aangesloten bij de Master Dog Breeders and Associates in Australië.
Sinds 2009
In januari 2009 begon ik aan dit avontuur met mijn eerste Australian Labradoodle Gorgeous Rose. Vandaar ook mijn vorige logo met een roos. Ik heb nu wel een nieuw logo waar de roos niet meer terug komt. Gorgeous Rose was een Australian Labradoodle. In die tijd waren de naamswijziging en de nieuwe infusies namelijk nog niet van kracht. Haar pups, waaronder Redd Engel, zijn ingeschreven als Australian Cobberdog.
2023 jubileumjaar
Naarmate de tijd verstreek werd het onbewust steeds professioneler. In januari 2023 waren we alweer 15 jaar verder en hadden we ons jubileumjaar.
Ofschoon ik eigenlijk hobbymatig met de Australian Cobberdog werk, heb ik wel een KvK inschrijving, omdat de pups uiteraard worden verkocht. Ik heb een keer per jaar een nestje, heel soms zijn dat er twee. Ik ben daarom ook gecertificeerd, vakbekwaam bedrijfsleider dierverzorging.
Naast de vele andere dingen die ik doe ben ik schrijfster van leermethodes en daarnaast werk ik op auteurschap mee aan projecten. In 2013 heb ik een boek over de Australian Cobberdog geschreven waarvan er om en nabij 3000 exemplaren zijn verkocht. De derde, vernieuwde druk is in april 2018 verschenen en is te bestellen via mijn webwinkel. De vierde druk (in het Engels) is nog niet klaar, maar komt is in wording.
In opdracht van het HKI (Huisdier Kennis Instituut) heb ik eveneens een boek over de kat geschreven. Tussen alle gezellige boeken over de kat bestond er namelijk geen professioneel boek over, met bruikbare lesstof, waarin alles aan bod komt. Dit boek betreft daarom professionele, algehele kennis over de kat die ook gebruikt kan worden door opleidingscentra.
Vanaf juni 2020 moet ook iedereen die af en toe een nestje heeft gecertificeerd en vakbekwaam zijn. Houdt u daar rekening mee als u een pup aanschaft en vraag (i.v.m. de nieuwe regelgeving) vooral naar een bewijs van vakbekwaamheid.
In 2019 heb ik met een dieren-voedingsdeskundige een voeding ontwikkeld, speciaal voor de Australian Cobberdog en de Labradoodle. Dat was echt nodig. Na (destijds) 12 jaar ervaring met dit ras te hebben opgebouwd zag ik dat er een aantal fysieke en mentale aandachtspuntjes zijn die met deze voeding kunnen worden geminimaliseerd dan wel kunnen worden verholpen. Inmiddels heb ik ook een hele productlijn voor deze honden ontwikkeld en hebben we een nieuwe huisstijl en een nieuw logo voor zowel de webwinkel als voor deze hondenwebsite.
Uit een nest maak ik regelmatig een selectie van geschikte pups die door een externe partij worden opgeleid tot Hulp-, en geleidehond, klassenassistenten en voorleeshonden. Ikzelf realiseer de honden voor die opdracht. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de ouderdieren volledig zijn goedgekeurd op: heupen en ellebogen, ogen en erfelijke eigenschappen, zodat de kans klein is dat de hond in opleiding heupdysplasie of een elleboog-incongruentie zal ontwikkelen. Deze honden worden hier geboren en getogen zodat ik goed kan beoordelen of ze daarvoor in aanleg geschikt zijn. De meeste scholen hebben bijvoorbeeld gladde vloeren waartegen de hond bestand moet zijn. Vervolgens moeten de fokprospects van de offspring ook worden getest op erfelijke aandoeningen. En tot slot… een op te leiden hond moet het werk aankunnen en leuk vinden.
Een school kan via mij voor een klassenassistent in aanmerking komen, voor een Maatje-Makkie. Leren met Makkie is namelijk leuk en veel makkelijker voor kinderen met een hulpvraag. Natuurlijk begeleid ik het hele proces.
Het project is nog wel in de experimentele fase; ik ben nu twee jaar bezig met mijn onderzoek hiernaar. Hopelijk is een klassenassistent voor alle scholen haalbaar in de toekomst.
“Fokken” klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is en is ook enorm onderschat, bijna een scheldwoord geworden, vooral in de media. Het liefst zou ik willen dat er een andere naam kwam voor dit vak, omdat deze naam een foute lading heeft gekregen door foute lieden. Ik vind het een afschuwelijk onaangenaam woord. Het is namelijk niet zo dat je een dier op een ander dier zet en kijkt wat eruit voortkomt. Nee, het is meewerken aan het in standhouden van bijvoorbeeld beschermde dieren om de natuur in evenwicht te houden, maar ook meewerken aan een gezonde nieuwe populatie of het in standhouden van bepaalde rassen. Dat gaat zo veel verder dan men wellicht denkt en het is mega interessant. Je hebt o. a. kennis nodig van genetica en inzicht in allerlei opzichten. Te veel om hier op te noemen. Eigenlijk ben je geneticus als je het goed wil doen en er echt interesse in hebt. Dat maakt dat ik meewerk aan dit bijzondere ras in ontwikkeling en er trots op ben!
Samengevat:
Mijn honden bieden rust, gezelligheid en hulp thuis in alle opzichten. De pups gaan als rustige, vrolijk spelende, stabiele, bench getrainde, zindelijke en zonder onnodig blafgedrag mee naar de nieuwe baasjes. Ze worden vanuit de werpkist al voorbereid op de mogelijkheid ingezet te kunnen worden als voorlees- therapie-, en geleidehond. Gefocust op (allereerst) gezonde, lieve en mooie bloedlijnen, concentreer ik mij zeker niet op de kwantiteit van nestjes voortbrengen, maar vooral op de kwaliteit. Vachtverbetering, gezondheid en karakter heb ik hoog in mijn vaandel staan. I.v.m. de gevoelige, astmatische en allergische doelgroep, probeer ik altijd met zorg de juiste match teef/reu te maken. Dit doe ik volgens de regels van de (Australische) MDBA Master Dog breeders and Associates. Mijn honden groeien op in huiselijke kring, ze maken deel uit van mijn gezin en ontvangen onze onvoorwaardelijke zorg, liefde en toewijding. Voordat mijn honden worden ingezet voor een nestje ondergaan ze alle noodzakelijke onderzoeken en testen die nodig zijn om dit jonge ras zuiver te houden.