Nestinspectie! Nog twee weken te gaan voor dit nest uitvliegt.

Vanmorgen hebben de pups de nestinspectie (bij mij thuis) ondergaan. Vervolgens zijn ze gechipt, gevaccineerd en ingeënt en hebben ze allemaal een paspoort gekregen. Alle pups zijn blakend gezond. De dierenarts zal hiervan en van de voorspoedige dracht en bevalling nog een verslagje schrijven. Zo weten de dierenartsen van de nieuwe baasjes dat alle pups regelmatig zijn gezien en gezond vanuit het nest zijn vertrokken. Ze hebben nu ook allemaal een blijvend halsbandje om i.v.m. de chipregistratie. Nou… en dan gaan we aftellen. Nog twee weken te gaan en dan mogen deze pups op 7 mei, wanneer ze 8 weken oud zijn, naar hun wachtende baasjes. Soms gaan pups met 9 of 10 weken weg, maar dit groepje groeit zo hard en is zo ondernemend dat ze met 8 weken mogen vertrekken. Ik bekijk dat per nest. Het is niet per definitie zo dat pups met 8 weken mogen vertrekken. Ze moeten in elk geval vier kilo zijn bij vertrek, maar daar zitten ze nu al ver overheen. Ze wegen gemiddeld 5 kilo. Lekkere dikzakjes dus.

 

 

10 Responses

 1. Super Pauline!!!
  Wat een geweldig mooie pups zijn het!!!
  Leuk nieuws voor alle nieuwe baasjes….. Ik zou er zo weer zin in hebben…. Tis werken, maar je krijgt er zoveel voor terug!!!

  ❤???

 2. Wat een fantastisch nieuws Pauline ! Mooie gezonde pups met hun eigen paspoortje , goed gedaan !! We tellen echt af naar de dag !

  1. Nu gaat het snel Veva! Ik ben met de training begonnen. Ik heb nu twee weken de tijd om ze aan van alles te laten wennen voodat ze naar huis gaan. Pappa Picasso leert ze ook van alles. Sinds een paar dagen leert hij de pups omrollen naar de rug en nek aanbieden als een grote hond boven je staat. Dat is belangrijk. Hij maakt er een mooi spel van. Op Engel mogen ze niet afstuiven, heeft ze bedacht. Als ze dat wel doen corrigeert ze de pups met een flinke grom. Bij mama mogen ze dan troostmelk drinken, want veel heeft ze niet meer.

 3. Gefeliciteerd met deze prachtige puppy’s wat zien ze er mooi uit wel weer een homogeen nestje met allemaal verschillende koppies zo lief xxx

 4. Goed nieuws. Kan niet wachten tot 7 mei!!! Ze zijn echt geweldig mooi en lief. Allemaal verschillend en toch ook weer gelijk, echte broers en zussen 🙂 Succes met de opvoeding komende twee weken Pauline. Poeh 10 pups, echt werk aan de winkel. Kunnen wij het daarna overnemen en heb jij even rust. Daar zul je dan ook wel aan toe zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *