Een nieuwe voeding, speciaal ontwikkeld voor de Australian Cobberdog, komt er eindelijk aan!!!

Geweldig nieuws over een nieuwe uitvinding! Kristel, mijn lieve vriendin, is zojuist vertrokken. Ik heb met haar een voedingslijn besproken, speciaal te ontwikkelen voor de Australian Cobberdog, hetgeen ook op de verpakking komt te staan. Het waarom, wat het zou moeten doen en voor welke problemen binnen dit ras het zou moeten functioneren, hebben we samen helemaal doorgenomen en wat van haar nieuwe producten bekeken.

Kristel Fierens is voedings-deskundige en behaalde een master Animal Science aan de Universiteit te Wageningen (vlakbij waar ik vroeger woonde) en maakt als voedingsdeskundige mens en dier al jaren uitgebalanceerde voeding voor verschillende doelgroepen in de dierensector. Als je iets naar beneden scrolt zie je haar op een filmpje met haar hond Thor, hier geboren. Kristel levert op dit moment ook aan verschillende dierenartsen in België die met deze hypoallergene voeding en producten werken met groot succes.

Vandaag hebben we op de tweede dag in het nieuwe jaar onze samenwerking beklonken en van mijn idee om speciale voeding voor de Australian Cobberdog te ontwikkelen een feit gemaakt. Binnen drie maanden zal deze voeding op de markt komen.

Al jaren lopen we met dit ras aan tegen periodes van minder eten en het enigszins schraal worden zonder aantoonbare reden. Australian Cobberdogs zijn namelijk kieskeurige eters en daarnaast verdragen ze niet elke hondenbrok en/of vers vlees. Vers vlees voor honden zit altijd vol ziekteverwekkers, zoals: listeria, salmonella, blaasworm, E.coli en andere ziekteverwekkers, waarvan deze honden ziek worden, net als de mens. Ze hebben een bijzonder gevoelig  systeem, zowel mentaal als fysiek en een vacht die gewoon goed in conditie moet zijn. Een koudgeperste voeding, waarvan de voedingswaarde speciaal afgestemd is op dit ras, met toegevoegde kruiden en herbs kon niet langer uitblijven.

Omdat Kristel al jaren een hond van mij heeft en precies weet hoe je daarmee om moet gaan, was zij de aangewezen persoon om al haar wijsheid in een natuurlijke koudgeperste brok te verzamelen, zodat het voor iedereen te behapstukken is.

De nieuwe voeding is straks ook te bestellen via mijn NIEUWE website met de domeinnaam “fokkersbenodigdheden” en de bedrijfsnaam “Professional Breeding”, middels een kortingscode. Zodra de voeding er is gaan we dit feestelijk lanceren.

Voila:) het eerste vraagstuk al gelijk, op dag twee van het nieuwe jaar, opgelost. Kom maar op met de volgende, ik heb er zin in:)

Kristel had deze Kerst een kleine belevingsshop in Belsele te België. Hieronder een kleine impressie ervan. Klik op de foto om te vergroten.