Desie van Kim verwacht wel 10 pups!

Desie, dochter van onze Bibi en Rufus verwacht wel 10 pups. Zoveel hebben we er kunnen tellen op de echo.

Uit dit nest van Kim krijgen wij 3 fokprospects. Een daarvan gaat naar het buitenland, 1 naar een nieuwe samenwerkende fokker en 1 teefje is voor  het voortzetten van onze foklijnen. Een van de reutjes, welke zal worden verkocht als pet/huishond aan een huisartsengezin, blijft intact zodat wij deze wellicht ook nog kunnen inzetten. Dat is eenzelfde constructie zoals ik heb met de baasjes van Pepper die ook kan worden ingezet als fokreu, maar gewoon in een fijn gezin woont.

Voor Desie hebben wij op het laatste moment toch zaad van Picasso ingezet, omdat dit zo`n geweldige reu is uit een prachtige foklijn waarvan ik toch nog graag een teefje wilde hebben. De outcrosser die ik eerder in gedachte had kon helaas niet doorgaan, dus Picasso was de enige zekere factor (die met Desie kon worden gecombineerd op dat moment) waarvan ik weet dat ie voor prachtige, gezonde nazaten kan zorgen.

Alle pups zijn natuurlijk al vergeven aan de mensen die al een jaar op de wachtlijst stonden.

Desie: Lavendelkleurig, wavy fleece vacht, medium grootte, geweldig goed karakter. De vacht van Desie gedraagt zich naar omstandigheden. Is het vochtig buiten dan krult haar vacht. Nu ze drachtig is krult haar vacht ook meer en veranderd haar kleur door hormoonschommelingen. Dat zie ik ook vaak bij de pigmenten van de andere honden. In de zomer zijn de neuzen bijvoorbeeld donkerder dan in de winter.

Picasso: Cool karamelkleurig, wavy fleece vacht, standaard grootte, heel bijzonder en aanhankelijk karakter.

Omdat Desie uit een rode en bruine foklijn voortkwam en Picasso uit een bruine foklijn, verwacht ik, mede gezien het DNA, dat er voornamelijk bruine, lavendelkleurige (wellicht een of twee rode en/of een zwarte) en cool karamel zal worden geboren. Daisy heeft namelijk een rood broertje (Pepper) en een zwart zusje in Zwitserland.