Cyclus Aafje!

Hier update over aangekondigde nest van Pepper en Aafje.

De cyclus van Aafje is nog niet doorgezet, dus we zullen nog even moeten afwachten. Dat komt vaker voor bij jonge teven. Ik ken haar cyclus nog niet, anders had ik het een beetje kunnen inschatten. Soms zet een loopsheid niet door en dan kun je alleen maar afwachten. Ik weet wel, van haar eerste loopsheid, dat ik die niet kan missen. Pepper heeft geen haast, zie ik, die wacht rustig af tijdens zijn vakantie.

Voor wie dit te lang gaat duren, die mag mij natuurlijk mailen, dan stort ik het inschrijfgeld terug.

Zodra Aafje loops is en is gedekt, open ik de appgroep voor diegenen die op haar wachtlijst staan. daarna gaat alles snel, vind ik, veel te snel.

Zien jullie trouwens de verschillen tussen de ouderdieren? Pepper is een medium (iets kleiner dan Aafje) en Aafje is een kleine standaard/grote medium. Pepper heeft een nieuwe generatie curly fleece vacht (rood) en Aafje heeft een nieuwe generatie wavy fleece vacht in een donkere karamel kleur. Pepper heeft zwart pigment (zwarte ooglijnen, voetzooltjes en neus) en Aafje heeft donker, bijna paars pigment.

Als je deze schoonheden samenvoegt, zal er van allebei de ouderdieren erfelijk materiaal worden doorgegeven aan de pups. Er komen dus wat grotere pups, maar ook wat kleinere met twee soorten vacht en twee rood-, en karamelkleuren. Is dat nou niet spannend???? Ik ben zo benieuwd naar dit nest. Dit wordt mijn eerste echte VTM redd line, “zonder outcross”, waarin alleen maar goede kwaliteiten zijn gebundeld en worden doorgeven aan de pups. Dit nest wordt dus sowieso heel herkenbaar, waarin je allerlei kwaliteiten van de voorouders gaat terugzien.