Volgend jaar wordt het anders bij ons!

Ons geplande nestje, waarvan de wachtlijst vol is, zal het laatste nestje zijn voor gewone gezinnen en mensen zonder hulpvraag.

Omdat wij maar 1 nestje en heel soms 2 nestjes (vaker 1 dan 2) per jaar hebben, willen we ons voornamelijk gaan focussen op het plaatsen van hulp – therapie – school- en geleidehonden. Daar ligt mijn hart en daar is de Australian Cobberdog ook echt voor geknipt.

Vooral mijn honden die al 15 jaar op karakter en op all clear DNA zijn geselecteerd zijn bijzonder geschikt voor dat doel en ook nodig voor dat doel. 

Mijn volgende boek zal dan ook juist daarover gaan. Ik wil hierover ook nog meer leren en betrokken zijn bij de opleidingen van verschillende opleidingscentra van de honden die hier worden geboren voor dat doel.

Uit een nest selecteren we daarnaast ook 1 of 2 fokprospects. Mocht er dan toch nog een plaats op de wachtlijst over zijn, dan kan die worden genoteerd voor een huis/gezinshond. 

Ergens halverwege 2025 is de kleinere bloedlijn die we in huis halen en waar mijn dochter Sophia mee gaat werken, klaar voor voortbrenging. Die offspring zal deels wel beschikbaar zijn voor gezinnen. Maar ook uit die bloedlijnen zullen dat er hooguit 4 zijn.

Wil je echt en alleen maar een hond van ons, dan sta je dus gemiddeld twee jaar op de wachtlijst.